[[TitleIndustry]]

Aplicacions d'acer inoxidable dúplex

Date:Jun 14, 2019

3RE60 (00Cr18Ni8Mo3Si2) és un acer inoxidable dúplex austenitic-ferrític. Algunes fàbriques estrangeres utilitzen aquest acer inoxidable per a l'interior de torres, com ara reixes, safates, etc. La secció de destil·lació de la columna de destil·lació de licors mare, però després de l'operació, es produeix un esquerdament de la corrosió per tensió. Després de la inspecció i l'anàlisi, el lloc de danys a la corrosió es posa a la temperatura més alta. Tot i que l'acer inoxidable dúplex té una millor resistència a la corrosió intergranular que l'acer inoxidable austenític amb un contingut de carboni comparable, la resistència a la corrosió a la tensió de clor de l'acer inoxidable dúplex és inferior a la de l'acer inoxidable austenític 18-8 ordinari només sota estrès baix. Mostra una certa superioritat i la diferència no és gran ni bàsicament la mateixa sota l’acció d’estrès elevat. Per tant, la columna de destil·lació de líquid materna feta d’aquest material té esquerdes a la paret de la torre després de dos anys d’ús i es produeixen fuites.

image

Després de cinc anys d’ús, hi ha més de 30 punts de fuita a cada torre. Les esquerdes i esquerdes es produeixen a la zona de soldadura i a la calor afectada pel cos de la torre. Entre les més destacades, les esquerdes de la zona afectada per la calor de l’anell de soldadura són les més freqüents, i les esquerdes de la zona greu són radials cap a fora, cosa que comporta les perforacions interiors i exteriors. Es concentren les esquerdes de la zona afectada per la calor de la soldadura. Paral·lelament a la soldadura i la longitud corresponent a ella, el material base del cilindre està col·locant la corrosió en molts llocs. El motiu de l’anàlisi és que l’estrès es produeix principalment pel dany a la corrosió per estrès del clorur. La causa de l’esquerdament de la corrosió de la tensió és principalment l’estrès de la soldadura, especialment la font d’estrès causada per l’estrès residual causat per la soldadura de reparació i l’estrès estructural generat durant la fabricació de l’equip. L’escala i l’assecat en sec a la paret de la torre concentren alternativament el medi d’ions clorur per provocar danys a la corrosió per tensió. Finalment, es conclou que l'acer inoxidable dúplex no pot suportar les condicions de la destil·lació de licors naturals a la planta alcalina. Per a l'aplicació del material en cendres de soda, la temperatura recomanada no hauria de superar els 80 ° C, i s'ha de prestar atenció per evitar la concentració de tensió durant el disseny i la fabricació. Això també demostra que en la producció industrial, la selecció de materials adequats és extremadament important per a la seguretat, l'estabilitat i la reducció de costos de la producció.

image

La resistència a la corrosió de l'acer inoxidable s'aconsegueix principalment per la passivació de l'aliatge Fe-Cr. La pel·lícula de passivació d’acer inoxidable és extremadament fina, d’uns 1-10 nm, la pel·lícula no és gaire uniforme i el local sempre és defectuós. Per tant, el film de passivització és fàcil. Afegit de danys, com ara danys químics i danys mecànics, la destrucció química de la pel·lícula de passivació es deu principalment a la interacció d’anions agressius com el clorur i la pel·lícula de passivació, que es tradueixen en danys de corrosió locals com el punteig, la corrosió de la creva i la corrosió intergranular. .

Pel que fa al mecanisme de dany a la pel·lícula de pasivació com els ions clorur, també és un problema que cal explorar. La destrucció mecànica del film de passivació és el resultat de la interacció de l’entorn corrosiu i la força mecànica. En aquesta forma de fracàs, l’ió halogen té un paper important, per la qual cosa és extremadament important seleccionar un material adequat per a diferents condicions de treball.


Un parell de: Com processar l’acer?

Següent: Com solucionar la deformació de soldadura i la crema d'acer inoxidable prim