[[TitleIndustry]]

Aplicacions d'acer inoxidable dúplex

Date:Jun 14, 2019

3RE60 (00Cr18Ni8Mo3Si2) és un acer inoxidable duplex austenític-ferrític. Algunes fàbriques estrangeres utilitzen aquest acer inoxidable per a l'interior de torres, com ara reixes, safates, etc. La secció de destil·lació de la columna de destil·lació de licors materns, però després de l'operació, es produeix un esquerdat per corrosió. Després de la inspecció i l'anàlisi, el lloc de danys a la corrosió de l'estrès es troba a la temperatura més alta. Tot i que l’acer inoxidable dúplex té una millor resistència a la corrosió intergranular que l’acer inoxidable austenític amb un contingut de carboni comparable, la resistència a la corrosió per resistència al clorur de l’acer inoxidable dúplex és inferior a la de l’acer inoxidable austenític 18-8 ordinari només sota una baixa tensió. Mostra una certa superioritat, i la diferència no és gran ni és bàsicament la mateixa sota l'acció d'un estrès elevat. Per tant, la columna de destil·lació líquida mare feta d'aquest material té esquerdes a la paret de la torre després de 2 anys d'ús i es produeixen fuites.

image

Després de 5 anys d’ús, hi ha més de 30 punts de fuga a cada torre. Es produeixen esquerdes i esquerdes a la zona de soldadura i calor afectada del cos de la torre. Entre elles, les fissures a la zona afectada per la calor de l'anell de soldadura són les més importants i les esquerdes de la zona greu són radials cap a l'exterior, que condueixen a les perforacions interiors i exteriors. Les esquerdes de la zona afectada per la calor de la soldadura es concentren. Paral·lelament a la soldadura i la longitud que li correspon, el material de base del cilindre local està picant la corrosió en molts llocs. El motiu de l’anàlisi és que l’estrès es deu principalment al dany per corrosió en l’estrès del clorur. La causa de l'esquerdament de la corrosió per estrès és principalment l'estrès de soldadura, especialment la font d'estrès causada per l'estrès residual causat per la soldadura per reparació i l'estrès estructural generat durant la fabricació de l'equip. L'escalat i la humectació en sec a la paret de la torre concentra alternativament el mitjà iònic de clorur per provocar danys a la corrosió. Finalment, es conclou que l’acer inoxidable dúplex no pot suportar les condicions de la destil·lació del licor mare a la planta alcalina. Per a l'aplicació del material a la carbonilla de sodi, la temperatura recomanada no ha de superar els 80 ° C, i s'ha de tenir en compte per evitar la concentració d'estrès durant el disseny i la fabricació. Això també demostra que en la producció industrial, la selecció de materials adequats és molt important per a la seguretat, estabilitat i reducció de costos de la producció.

image

La resistència a la corrosió de l'acer inoxidable es fa principalment mitjançant la passivació de l'aliatge de Fe-Cr. La pel·lícula de passivació d'acer inoxidable és extremadament prima, d'uns 1-10 nm, la pel·lícula no és molt uniforme i el local sempre és defectuós. Per tant, la pel·lícula de passivació és fàcil. Pateix danys, com danys químics i danys mecànics, la destrucció química de la pel·lícula de passivació es deu principalment a la interacció d'anions agressius com el clorur i la pel·lícula de passivació, el que resulta en danys a la corrosió locals com la picada, la corrosió per esquerdes i la corrosió intergranular. .

Pel que fa al mecanisme de dany de la pel·lícula de passivació, com ara els ions de clorur, també és un problema a explorar. La destrucció mecànica de la pel·lícula de passivació és el resultat de la interacció del medi corrosiu i de la força mecànica. En aquesta forma d’anomalia, l’ió halogenat juga un paper important, per la qual cosa és extremadament important seleccionar un material adequat per a diferents condicions de treball.


Un parell de: Com processar acer?

Següent: Com es resol la deformació de la soldadura i la crema d’acer inoxidable fi