[[TitleIndustry]]

Com es resol la deformació de la soldadura i la crema d’acer inoxidable fi

Date:Jun 19, 2019

El problema més dur de la soldadura fina d’acer inoxidable és el desgast i la deformació de la soldadura. La xapa d’acer inoxidable té un grau de contenció petit. S'escalfa i es refreda localment durant el procés de soldadura, formant escalfament i refredament desigual, i la soldadura produirà una tensió i una tensió irregulars. Quan l’escurçament longitudinal de la soldadura és més que un cert valor a la vora de la placa prima, una deformació d’ona més greu afectarà la qualitat de la forma de la peça.

Les principals mesures per resoldre el problema de cremades i deformacions durant la soldadura de xapes d’acer inoxidable són:

1. Controlar rigorosament l'entrada de calor a les juntes soldades i seleccionar el mètode de soldadura i els paràmetres de procés adequats (principalment corrent de soldadura, tensió d'arc, velocitat de soldadura).

2. En general, els broquets petits s'utilitzen generalment per a la soldadura de planxes primes, però es recomana utilitzar un diàmetre de broquet tan gran com sigui possible, de manera que la superfície de protecció de soldadura durant la soldadura sigui més gran, cosa que durant molt de temps pot aïllar l'aire, de manera que que la soldadura es formi millor. Forta capacitat antioxidant.

thin stainless steel

3. Amb una vareta de tungstè de of1,5, la nitidesa de la mòlta ha de ser més aguda i la longitud de la vareta de tungstè que sobresurt del broquet hauria de ser tan llarga com sigui possible, la qual cosa farà que el material base es fongui més ràpid, és a dir, el temperatura de fusió L'augment és més ràpid i la temperatura és més concentrada, la qual cosa ens permet fondre's el més ràpidament possible i no permet que pugui augmentar la temperatura de la mare, de manera que la zona on l'estrès intern del material esdevingui menor. i, finalment, la deformació del material també es redueix. Cal tenir en compte que les dimensions d’assemblatge són exactes, la distància d'interfície és tan petita com sigui possible. La bretxa és lleugerament més gran i més fàcil de cremar, o es forma una perla de soldadura més gran.

5, ha d’utilitzar l’aparell de tapa dura amb un equilibri uniforme de força de subjecció. La clau per a la soldadura de la xapa d’acer inoxidable és prestar atenció a: controlar estrictament l’energia de la línia sobre l’art soldat i esforçar-vos a reduir l’entrada de calor tant com sigui possible sota la premissa de completar la soldadura, i així reduir la zona afectada per la calor i evitar els defectes anteriors.

image

6. L'elecció d'una seqüència de soldadura raonable és especialment important per controlar la deformació residual de la soldadura. Per a l'estructura de la soldadura simètrica, s’hauria d’utilitzar al màxim la soldadura simètrica. Per a l'estructura asimètrica, una amb menys soldadures i una amb més soldadures. Un costat. La deformació de la post soldadura és suficient per corregir la deformació de la cara frontal per reduir la deformació global.

7. La millor xapa d'acer inoxidable és la soldadura per làser de 0.1MM que es pot soldar, la mida del punt làser es pot ajustar lliurement, es pot controlar bé. La relació de deformació tampoc no és present.


Un parell de: Aplicacions d'acer inoxidable dúplex

Següent: Què és el tub sanitari d'acer inoxidable?