[[TitleIndustry]]

L’aplicació d’acer inoxidable en estructura

Date:Jun 17, 2019

Les xapes d'acer inoxidable han estat àmpliament utilitzades amb finalitats decoratives com parets exteriors, sostres i ascensors per la seva aparença i durabilitat atractives. Avui en dia, l’acer inoxidable s’utilitza cada cop més com a estructura de càrrega en entorns difícils. Des de la perspectiva de tot el cicle de vida de l'estructura, en la majoria dels casos, l'acer inoxidable és més rendible.

Més de la meitat de la producció anual d'acer mundial s'utilitza en el camp de les estructures de construcció. Les bigues, plaques i barres d’acer als edificis i ponts solen ser d’acer al carboni econòmic o d’estructures de baix aliatge. Malauradament, aquests acers són propensos a l'oxidació, provocant enormes impactes econòmics i ambientals a la infraestructura global, afectant carreteres, ponts, edificis i sistemes de lliurament de petroli, aigua i aigües residuals.

Stainless steel uses

Un gran nombre d’estudis han demostrat que els països industrialitzats pateixen del 3% al 4% del PIB anual a causa de la corrosió. Això inclou només els danys directes per part de la substitució de materials i components danyats, mentre que les pèrdues indirectes com les pèrdues de producció, els impactes ambientals, les interrupcions del trànsit, les lesions personals i la pèrdua de morts es calcula que són iguals.

Els acers estructurals estàndard han de ser pintats o recoberts de metall per minimitzar la corrosió. A més del cost inicial de la protecció de pintura, els acers recoberts també poden comportar costos d’inspecció, manteniment o substitució durant tota la vida del recobriment. Els costos de manteniment indirectes, com ara pèrdues de producció i ingressos, també poden ser elevats. Fins i tot de vegades, per condicions, és impossible inspeccionar i mantenir components estructurals.

Stainless steel uses

Comparació de costos del cicle de vida

Els dissenyadors consideren ara cada cop més el cost de l'estructura durant tot el seu cicle de vida, no només la seva inversió inicial. Si es consideren els costos del cicle de vida, especialment per a estructures que requereixen una bona durabilitat, o que no es poden realitzar inspeccions i manteniments o són molt costosos, l'acer inoxidable és una opció viable tot i que l'acer inoxidable és molt més car que l'acer al carboni.

A més, hi ha maneres de reduir la bretxa en els costos materials. Eliminar el recobriment redueix els costos d’instal·lació. Quan s'utilitza acer inoxidable dúplex de major resistència, es pot reduir la mida i el pes de la secció, reduint encara més el cost inicial.

Quant a costos de manteniment durant la vida de l'estructura, l'ús d'acer inoxidable elimina la necessitat de manteniment del recobriment i reemplaçament de peces a causa de la corrosió. La construcció d’acer inoxidable també és una solució més sostenible que ajuda a reduir les emissions i a reduir el consum de recursos i els residus


Un parell de: Usos de l’acer inoxidable austenític

Següent: Com es pot utilitzar l'acer resistent al desgast i com fabricar-los?