[[TitleIndustry]]

Els mètodes de tall d'acer inoxidable dúplex

Date:Jun 21, 2019

Els processos comunament utilitzats per a acers inoxidables austenítics i acers al carboni es poden utilitzar per tallar dúplex en acer inoxidable, però calen alguns ajustaments dels paràmetres per donar cabuda a propietats mecàniques i tèrmiques.

1. Serrar

L'acer inoxidable dúplex és més difícil de veure que l'acer al carboni a causa de la seva alta resistència, elevada taxa de enduriment del treball i la manca d'inclusions que actuen com a interruptors. Màquines d'alta potència, potents sistemes de redreçament de fulles de serra, fulles de serra de dents de serra, velocitats de tall de velocitat lenta a mitjana, alimentació pesada i cabal de refrigerant adequat (preferiblement una combinació de lubricació i refrigeració). refrigerant a la peça de treball, etc., per obtenir els millors resultats. La velocitat de tall i la velocitat d’alimentació han de ser similars a les de l’acer inoxidable austenític 316.

2. Tallar

L'acer inoxidable dúplex es talla al mateix equipament que els acers inoxidables 304 i 316, i generalment no requereix cap ajust especial. No obstant això, a causa de l'elevada resistència al tall de l'acer inoxidable dúplex, és necessari augmentar la força de tall o reduir el gruix del cisallament.

Per a làmines laminades en calent i laminades en fred, la resistència al tall de l'acer inoxidable és aproximadament el 58% de la resistència a la tracció. Segons la relació de resistència al tall real, l'acer duplex es comporta com un acer inoxidable més gruixut de 316. Per tant, en un tall especial, el gruix màxim dels acers inoxidables dúplex 2304 i 2205 es pot tallar fins a aproximadament el 75% del gruix de l'acer inoxidable 304 i 316, mentre que el gruix màxim que l'acer inoxidable super duplex es pot tallar és austenític ordinari 65 % de cos d'acer inoxidable.

austenitic stainless steels and carbon steels can be used for duplex stainless steel cutting

3. Tallar

Els talladors de bobina d’acer convencionals es poden utilitzar per tallar bobines d’acer inoxidable dúplex i tires. La bobina d’acer inoxidable dúplex s’alimenta de la desincrustadora i passa per una fulla circular talladora del suport de l’eina inferior a la línia de tall i la bobina de recollida rebobina la bobina d’acer tallada. La posició de la fulla de tall es pot ajustar segons l’amplada desitjada del producte de la bobina. Atès que la resistència de l’acer inoxidable dúplex és superior a la de l’acer inoxidable austenític, el desgast de l’eina de tall i l’estabilitat de la vora són difícils de controlar. El manteniment d’una bona qualitat longitudinal de la vora d’una bobina dúplex d’acer inoxidable requereix l’ús d’instruments d’acer o de carbur.

4. Punxonat

El punxonat pot ser vist com una forma difícil de tallar. La resistència alta, el durat de treball ràpid i la resistència al trencament fan que l'acer inoxidable duplex sigui relativament difícil de perforar i portar l'eina. Un millor punt d’entrada i principi rector és tractar l’acer inoxidable dúplex com a acer inoxidable austenític de doble gruix. És molt més difícil perforar els acers inoxidables dúplex d'alta aleació amb un contingut de nitrogen més elevat.

5. Tall per plasma i làser

Els acers inoxidables dúplex es processen típicament utilitzant el mateix equip de tall per plasma i tall de làser com a acer inoxidable austenític. La conductivitat tèrmica lleugerament superior i el baix contingut en sofre de l’acer inoxidable dúplex poden tenir un petit efecte sobre els paràmetres òptims, però es poden obtenir resultats satisfactoris sense ajustaments especials. La zona afectada per la calor (HAZ) del procés de tall per plasma és generalment molt estreta, aproximadament 0,25 mm (0,010 polzades), perquè el tall és un pas únic, un funcionament ràpid i el full es refreda ràpidament. La mecanització del bisell soldat i la fusió del metall a prop del metall base durant el procés de soldadura eliminen la zona afectada per la calor del tall de plasma. s diferència.


Un parell de: Com es desenvoluparà la tècnica de l'acer en el futur?

Següent: Com es pot utilitzar l'acer resistent al desgast i aixeu per processar-lo?