[[TitleIndustry]]

Els mètodes de tall d’acer inoxidable dúplex

Date:Jun 21, 2019

Els processos utilitzats habitualment per als acers inoxidables austenítics i els acers de carboni es poden utilitzar per tallar acer inoxidable dúplex, però alguns ajustaments als paràmetres són necessaris per adaptar-se a les propietats mecàniques i tèrmiques.

1. Serrat

L’acer inoxidable dúplex és més difícil de veure que l’acer al carboni per la seva gran resistència, elevada taxa d’enduriment i falta d’inclusions que actuen com a trencadors. Màquines de gran potència, potents sistemes de redreçament de les fulles de serra, fulles de serra de serra aspres, velocitats de tall de velocitat lenta o mitjana, avanç pesat i un flux adequat de refrigerant (preferiblement una combinació de lubricació i refrigeració). refrigerant de la peça, etc., per obtenir els millors resultats. La velocitat de tall i la velocitat d’alimentació han de ser similars a les de l’acer inoxidable austenític 316.

2. Tallar

L’acer inoxidable dúplex es talla al mateix equipament que els acers inoxidables 304 i 316 i, generalment, no requereix cap ajust especial. No obstant això, a causa de la gran resistència a la cisalla de l'acer inoxidable dúplex, cal augmentar la força de cisalla o reduir el gruix de cisalla.

En el cas de les làmines laminades en calent i en fred, la resistència a la cisalla de l'acer inoxidable és al voltant del 58% de la resistència a la tracció. Segons la proporció de resistència a la cisalla real, l'acer inoxidable dúplex es comporta com un acer inoxidable 316 més gruixut. Per tant, en una cisalla determinada, el gruix màxim d’acer inoxidable dúplex 2304 i 2205 es pot tallar fins a aproximadament el 75% del gruix d’acer inoxidable 304 i 316, mentre que l’espessor màxim que es pot tallar l’acer inoxidable súper dúplex és austenític ordinari 65. % d'acer inoxidable del cos.

austenitic stainless steels and carbon steels can be used for duplex stainless steel cutting

3. Retallada

Les escletxes convencionals de bobina d'acer es poden utilitzar per tallar bobines i tires d'acer inoxidable dúplex. La bobina d 'acer inoxidable dúplex s'alimenta des del molinet i passa a través d'una fulla de tall circular del porta-eina inferior de la línia d'escletxa, i el rodet d'adopció rebobina la bobina d'acer tallada. La posició de la fulla de tall es pot ajustar segons l'amplada desitjada del producte de la bobina. Atès que la resistència de l'acer inoxidable dúplex és superior a la de l'acer inoxidable austenític, el desgast de l'eina de tall i l'estabilitat de la vora són difícils de controlar. El manteniment d’una bona qualitat de vora longitudinal d’una bobina d’acer inoxidable dúplex requereix l’ús d’insercions d’acer o de carbur.

4. El punxó

El cop de puny pot ser vist com una forma difícil de tallar. L'alta resistència, l'enduriment ràpid i la resistència a la llàgrima fan que l'acer inoxidable dúplex sigui relativament difícil de perforar i desgastar l'eina. Un millor punt d’entrada i principi de guiatge és tractar l’acer inoxidable dúplex com un acer inoxidable austenític de doble gruix. És més difícil perforar acers inoxidables dúplex alts aliatges amb un contingut més alt en nitrogen.

5. Tall de plasma i làser

Els acers inoxidables dúplex es processen normalment amb els mateixos equips de tall i plasma que tallen làser que l'acer inoxidable austenític. La conductivitat tèrmica lleugerament més elevada i el baix contingut de sofre de l’acer inoxidable dúplex poden tenir un lleuger efecte sobre els paràmetres òptims, però es poden obtenir resultats satisfactoris sense ajustaments especials. La zona afectada per la calor (HAZ) del procés de tall de plasma és generalment molt estreta, d’aproximadament 0,25 mm (0,010 polzades), perquè el tall és de pas únic, funciona ràpidament i la xapa es refreda ràpidament. El mecanitzat del bisell de soldadura i la fusió del metall a prop del metall base durant el procés de soldadura eliminen la zona afectada per la calor del tall de plasma. la diferència.


Un parell de: Com es desenvoluparà la tècnica de l’acer en el futur?

Següent: Com es pot utilitzar l’acer resistent al desgast i com processar-lo?