[[TitleIndustry]]

Què és l’acer inoxidable martensític

Date:May 24, 2019

L’acer inoxidable martensític, que pot ajustar les seves propietats mecàniques per tractament tèrmic, és un tipus d’acer inoxidable endurit. La marca típica és Cr13, com ara 2Cr13, 3Cr13, 4Cr13, etc. Després de la temperação, la duresa és alta i la temperatura de tremp té una combinació diferent de resistència i duresa. S'utilitza principalment per a pales de turbina de vapor, vaixella i instruments quirúrgics. Segons la diferència de composició química, l'acer inoxidable es pot dividir en dues categories: acer de crom martensita i acer niquelat de crom.

(1) Acer de crom de maratge. A més del crom, l'acer també conté una certa quantitat de carboni. El contingut de crom determina la resistència a la corrosió de l'acer. Com més gran és el contingut de carboni, més gran és la resistència, la duresa i la resistència al desgast. La microestructura normal d’aquest tipus d’acer és martensita, i algunes també contenen una petita quantitat d’austenita, ferrita o perlita. S'utilitza principalment per a la fabricació de peces, components, eines i eines que requereixen una alta resistència i duresa, però que no presenten una alta resistència a la corrosió.

(2) Martensita d'acer de crom-níquel. Incloent acers inoxidables endurits, precipitació semi-austenita d'acer inoxidable endurit i acer inoxidable, tots ells són d'acer inoxidable d'alta resistència o d'alta resistència. Aquest tipus d’acer té un baix contingut en carboni (inferior al 0,10%) i conté níquel, i alguns graus també contenen elements d'alta resistència, coure i altres, de manera que aquest tipus d’acer té la combinació de resistència i resistència a la corrosió al mateix temps. temps. La soldabilitat de l’acer cromat amb marcatge és millor que la de l’acer de crom.
Un parell de: És millor el inoxidable 304 o 316?

Següent: Què és el laminat en calent? Quins són els avantatges i els desavantatges?