[[TitleIndustry]]

Què és l'acer inoxidable Martensitic?

Date:May 24, 2019

L’acer inoxidable martensític, que pot ajustar les seves propietats mecàniques mitjançant tractament tèrmic, és una mena d’acer inoxidable endurit. La marca típica és Cr13, com 2Cr13, 3Cr13, 4Cr13 i així successivament. Després de la calma, la duresa és alta i la temperatura de temperat té diferents combinacions de resistència i duresa. S’utilitza principalment per pales de turbines de vapor, vaixella i instruments quirúrgics. Segons la diferència de composició química, l'acer inoxidable maraging es pot dividir en dues categories: acer de crom martensita i acer crom-níquel maraging.

(1) acer crom Maraging. A més del crom, l’acer també conté una certa quantitat de carboni. El contingut de crom determina la resistència a la corrosió de l’acer. Com més gran sigui el contingut de carboni, més gran serà la resistència, la duresa i la resistència al desgast. La microestructura normal d’aquest tipus d’acer és martensita, i algunes també contenen una petita quantitat d’austenita, ferrita o perlita. S’utilitza principalment per fabricar peces, components, eines i eines que requereixen gran resistència i duresa, però no alta resistència a la corrosió.

(2) Martensita d'acer crom-níquel Incloent acer inoxidable endurit maraging, acer inoxidable endurit per precipitació semi-austenita i acer inoxidable maraging, tots ells són d’acer inoxidable d’alta resistència o d’alta resistència. Aquest tipus d’acer té un contingut baix en carboni (inferior al 0,10%) i conté níquel, i alguns graus també contenen alts mo, coure i altres elements, de manera que aquest tipus d’acer té la combinació de resistència i resistència i resistència a la corrosió al mateix temps. temps. La soldabilitat de l'acer de crom maraging és millor que la de l'acer de crom maraging.
Un parell de: És millor 304 o 316 inoxidable?

Següent: Què és el laminatge en calent? Quins avantatges i desavantatges té?