[[TitleIndustry]]

Què és un acer super inoxidable?

Date:Jun 10, 2019

A finals del segle XX, es van produir graus "super" d’acer inoxidable a casa ia l’exterior. Les diferents literatures tenen diferents definicions d'acer super inoxidable. Algunes literatures suggereixen que l'acer inoxidable d'alt rendiment també es diu acer super-inoxidable; algunes literatures creuen que l'acer inoxidable d'alta aliatge es diu acer inoxidable; algunes literatures creuen que l'acer super-inoxidable també inclou requisits especials d'alt rendiment per a alguns acers inoxidables de baix aliat, com ara acer inoxidable austenític super cromat de 304H; algunes literatures creuen que l'acer super-inoxidable es refereix a la resistència al picat equivalent al valor PREN ≥ 35 (acer inoxidable ferrític) o ≥ 40 (acer inoxidable d'alt rendiment d'alta qualitat en acer inoxidable i acer inoxidable dúplex; L’acer inoxidable també hauria d’incloure una neteja extremadament alta, una uniformitat ultra alta, una estructura ultra fina, una qualitat superficial ultra alta i una excel·lent resistència als suports durs. Rendiment local de corrosió, bones prestacions de fabricació de processos, etc.

super stainless steel

2. Característiques comunes de l'acer super inoxidable

■ Té un disseny de components especials més fi que els quatre tipus d'acer inoxidable;

■ Té un alt grau de claredat;

■ Excel·lent uniformitat (ingredients, organització i propietats);

■ Té un rendiment superior als quatre tipus d’acer inoxidable en entorns durs;

■ Té un bon rendiment de fabricació de processos;

■ Té un rendiment de costos elevat;

3. Definició d'acer super inoxidable

■ L'acer super inoxidable és un tipus d'acer inoxidable, un dels aliatges de ferro amb un contingut en Cr del 12-30%.

L'acer super inoxidable ha de contenir més del 12% de Cr, però el contingut de Cr és generalment ≤ 30%;

■ L'acer super inoxidable no és un aliatge resistent a la corrosió basat en ferro-níquel, ja que el contingut de Ni en aliatges resistents a la corrosió a base de ferro-níquel és> 30%.

Ni + Fe ≥ 50%; de manera que per a l'acer super inoxidable que contingui Ni, la quantitat de Ni ha de ser ≤ 30%;

■ L'acer súper inoxidable ha de tenir un millor rendiment en entorns difícils, com ara la resistència a la corrosió local, com la corrosió per picades

Es pot caracteritzar per la resistència a picar l’equivalent PREN =% Cr + 3,3 (% Mo) +16 (% N). Normalment acer inoxidable super austenític

El PREN d'acer inoxidable super duplex hauria de ser ≥40 i el PREN de l'acer inoxidable super ferritic hauria de ser ≥35.

L’acer super inoxidable per a requisits d’ús especial ha de tenir un avanç anormal en l’enllaç feble del rendiment clau.

Per exemple, l’acer inoxidable super martensític ha de ser "acer inoxidable martensític tou"; La temperatura alta austenita no ho és

L’acer inoxidable ha de trencar el problema de fluència de 600 ºC o més i 300 bar de tensió.Un parell de: On utilitza l'acer super inoxidable?

Següent: Com es desenvoluparà la tècnica de l'acer en el futur?